Ambasador Majkl Davenport, šef Delegacije EU u Srbiji i ministar kulture i informisanja u Vladi Republike Srbije Ivan Tasovac posetiće u subotu, 12. septembra 2015. godine Negotin i prisustvovati koncertu Beogradske filharmonije koji se održava u okviru 50. Mokranjčevih dana.

mali prog 32x16 spoljna

Beogradska filharmonija  pod upravom rezidencijalnog dirigenta Vladimira Kulenovića će nastupiti na “Mokranjčevim danima” nakon 15 godina, a gostovanje na jubilarnom izdanju festivala omogućila je Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji.

U okviru posete Negotinu ministar Tasovac posetiće institucije kulture grada, dok će ambasador Davenport sa predsednikom opštine Jovanom Milovanovićem obići porodice Mihailović i Jenić, čiji će domovi stradali u poplavama u septembru 2014. biti obnovljeni kroz program pomoći Evropske unije.

Na početku posete ministar Tasovac i ambasador Davenport će u holu Doma kulture otvoriti izložbu fotografija nastalih u okviru kampanje “Umetnost bez granica” koju vodi Kancelarija za pridruživanje Evropskoj uniji Vlade Republike Srbije.