#EUzaTEBE

#EUzaTEBE - naziv je krovne kampanje Delegacije Evropske unije u Srbiji, kojom se promovišu rezultati razvojne pomoći EU Srbiji u okviru procesa evropskih integracija.

Tokom kampanje, u fokusu su dosadašnji rezultati, kao i mogućnosti dalje saradnje i zajedničkog rada na projektima u velikom broju sektora, od kulture, eneregetike, poljoprivrede do zaštite životne sredine, obrazovanja, podrške civilnom društvu, saobraćaju.

Od 2001. godine, Evropska unija je kroz brojne projekte u Srbiji uložila više od tri milijarde evra kroz bespovratnu pomoć, što je čini najvećim donatorom u zemlji. EU pomoć posebno je bila dragocena u saniranju posledica poplava koje su pogodile Srbiju 2014. godine. Tokom pandemije korona virusa, Evropska komisija najavila je pomoć u vrednosti od 93 miliona evra, kako za rešavanje trenutnih medicinskih potreba, tako i za ublažžavanje ekonomskih posledica pandemije.

Srbija i Evropska unija dele zajedničke vrednosti. Kampanja #EUzaTEBE realizuje se u tradicionalnim medijima, na društvenim mrežama, u saradnji sa državnim insitutucijama, kulturnim ustanovama, organizacijama civilnog društva, institucijama i pojedincima.

Pozivamo vas da pratite naše profile na društvenim mrežama - Facebook, Instagram, Twitter i LinkedIn, kao i da se priključite razgovoru koristeći hashtag #EUzaTEBE i da nam kažete šta je to Evropska unija uradila baš za vas.

Više informacija o rezultatima EU pomoći Srbiji kroz predpristupne fondove mozete pronaći na internet stranici euzatebe.rs.

 

Drive-in za život

Humanitarni filmski festival "Drive-in for Life" održan je u Novom Sadu od 6. do 9. Maja na Novosadskom sajmu i u bioskopu Arena, a na kom su bila prikazana...
    
X