EU info centra bio je jedan od mesta gde se održavala 14. Noć muzeja u Beogradu. Ovogodišnja manifestacija u Beogradu je održana na 68 lokacija dok je u Srbiji u 44 grada i mesta prikazano 390 sadržaja, a sve pod sloganom “Velike i male revolucije”.

U EU info centru posetioci su mogli da vide putujuću izložbu arhivskih dokumenata i fotografija pod nazivom: „Sve ujedinjenija EU: Nasleđe Rimskih ugovora za današnju Evropu“ koju je povodom obeležavanja šezdeset godina od potpisivanja Rimskih ugovora pripremio Istorijski arhiv Evropske unije zajedno sa Istraživačkim centrom Alčide de Gasperi pri Evropskom univerzitetskom institutu.

Na 14 panela sa reprodukcijama dokumenata i fotografija pružen je istorijski prikaz razvoja evropskih integracija od potpisivanja Ugovora do izazova sa kojima je Evropa suočena danas.

Izložbu je podeljena je na četiri tematske: istorijski pregled, ekonomska Evropa, socijalna dimenzija i evropsko državljanstvo, Evropa u svetu i Evropa: budući izazovi.

Osim toga, posetioci su mogli da vide Street art izložbu EU info centra i radove umetnika: Wony – Definition of a character, Artez – Cofee/Find your way to fly, Nikole Mihajlovića – Dimensional cuts -WW, DI UJDI – Growing up i Sanje Stojkov – Themis.

Share and Enjoy !

0Shares