Projekcijom švedskog filma Stokholmske priče, završen je šesti po redu Festival evropskog filma za koji se tražila stolica više. Tokom 2017. godine, publika širom Srbije imala je priliku da uživa u kvalitetnim i nagrađivanim filmovima evropske kinematorgafije.

Festival evropskog filma već drugu godinu za redom održava se u gradovima Srbije, a onda se završava u Beogradu, kao što je i sada slučaj, sa željom da što više ljubitelja sedme umetnosti vidi najnovija filmska ostvarenja Starog kontinenta. Pol-Anri Prese, šef za informisanje, komunikaciju i medije Delegacije EU u Republici Srbiji, prilikom otvaranja festivala istakao je “Na ovaj način, publika je dobila priliku da uživa u filmovima najbolje evropske produkcije na 12 lokacija u Srbiji na festivalu koji je imao prolećni, letnji, jesenji i zimski deo. Festival je otvoren u Novom Sadu maja 2017. godine, tokom Meseca Evrope, nakon čega je putovao u Niš, Šabac, Leskovac, Negotin, ponovo Novi Sad, Zemun, Inđiju, Lazarevac, Mladenovac, Novi Pazar i na kraju Beograd.”

Tokom šest festivalskih dana prikazano je deset filmova iz Danske, Belgije, Hrvatske, Austrije, Grčke, Kipra, Slovačke, Holandije, Portugalije i Švedske, a projekcije su završene gromoglasnim aplauzom.

Festival evropskog filma #EUfilmFest se održava u organizaciji Delegacije Evropske unije, EU info centra u saradnji sa ambasadama zemalja članica EU u Srbiji i lokalnim gradovima – partnerima.