Završen literarni konkurs “Šta ja znam o EU”

EU Info Kutak Niš je u oktobru mesecu 2014. godine organizovao Literarni konkurs za srednjoškolce iz Niša na temu “Šta ja znam o EU”. Ideja konkursa je da mladi iz Niša pokažu šta znaju na temu Evropske Unije i evropskog puta Srbije i kakva su njihova razmišljanja na ove teme. Autori ajboljih 48 radova nagrađeni su putovanjem u Beograd na Sajam knjiga i u posetu Delegaciji EU.

LiterarniKonkurs

Na konkurs se odazvalo 11 srednjih škola iz Niša, a ukupno je pristiglo 240 radova učenika. Škola sa najvećim brojem radova je Prehranbeno-hemijska škola sa ukupno 135 radova.

Žiri za izbor najboljih radova koji su činili profesori uglavnom srpskog jezika srednjih škola, izabrao je ukupno 48 najboljih radova učenika.

Nagrađenih 48 učenika i 12 profesora, članova žirija su 30.10.2014 u organizaciji EU Info Kutka Niš posetili Međunarodni sajam knjiga u Beogradu, posebno štand Evropske Unije, gde je za organizovan prijem i kviz znanja, u organizaciji EU Info centra.

Nakon posete sajmu, učenici su posetili i Delegaciju EU u Srbiji gde ih je primio gospodin Ramunas Janušauskas, šef Odeljenja za informacije, komunikacije i odnose sa medijima Delegacije Evropske Unije u Srbiji.

Plan EU Info Kutka Niš je da se najbolji radovi objave u zajedničkoj publikaciji pod nazivom “Šta ja znam o EU” u štampanoj i elektronskoj verziji.