U okviru projekta „Boards without borders“,  EU je donirala Crvenom krstu Sremske Mitrovice tri putnička kombi vozila adaptirana za prevoz osoba s invaliditetom i jedno teretno kombi vozilo. Jedno vozilo je namenjeno centru za socijalni rad Šid.

Vozila je uručio u ime Delegacije Evropske Unije u Republici Srbiji Stefen Hudolin. Ova podrška građanima Sremske Mitrovice i Šida je deo šireg projekta EU „Unapređenje kvaliteta života marginalizovanih grupa“.

Crveni krst Sremska Mitrovica je dobio tri putnička kombi vozila adaptirana za prevoz osoba sa invaliditetom. Projekat je počeo 12. avgusta 2016. a trajaće 18 meseci, do 12. februara 2018. godine.

Zbog poplava koje su zadesile Srbiju 2014. godine Evropska unija je u okviru ovog projekta donirala 4 vozila za gradove Sremsku Mitrovicu i Šid. U narednom periodu se očekuje i doniranje čamaca. Ukupna vrednost ove donacije je oko 300.000 evra, a vrednost vozila je oko 135.000 evra.

Grad Sremska Mitrovica je pomogao u izgradnji tri garaže za sanitetska vozila u vrednosti od 336.000 dinara. Takođe, svi su veoma zahvalni na dobijenoj donaciji koja će im pomoći u zbrinjavanju lica sa posebnim potrebama.

Kako je rečeno iz Crvenog krsta Sremska Mitrovica, realizacija besplatnog prevoza pružanja usluga za lica sa posebnim potrebama se očekuje početkom oktobra.