Prepoznajući vrednost i značaj volonterskih kampova, EU info kutak Niš organizuje prezentaciju aktuelnih međunarodnih kampova za mlade u sredu, 5. jula od 17.30 sati u svojim prostorijama.  Prezentaciju će držati Milena Milošević, predstavnica OCD PROAKTIV koji je kontakt tačka Mladih istraživača Srbije za region Niša.

Koji su kampovi trenutno dostupni za mlade? Koji su neophodni uslovi za prijavljivanje? Šta su najveće koristi za mlade koji učestvuju u kampovima? Na sva ova pitanja posetioci će moći da dobiju odgovor, ali i da čuju iskustva samih učesnika kampova.

Volonterski kampovi su važan deo volonterskog rada i jedinstven oblik dobrovoljnog rada u trajanju od dve do tri nedelje, predviđen za sve zainteresovane mlade ljude. Pored nezamenljivog osećanja da rade nešto korisno i vredno za lokalnu zajednicu, mladi ljudi razmenjuju iskustva, uče o novim kulturama i običajima i stiču prijateljstva za ceo život.

Mladi svake godine imaju priliku da uestvuju u međunarodnim volonterskim kampovima u Srbiji i upoznaju se sa nekim delovima svoje zemlje u kojima do sada nisu bili ili da volontiraju u kampovima u inostranstvu.

Pozivamo zainteresovane da svoje prisustvo prezentaciji u EU info kutku potvrde mejlom na officenis@euinfo.rs ili telefonom na broj 018.241.561 do 5. jula u 12 sati.