U EU info centru, 28. Marta od 16.30 održava se promocija knjige „Više od muzičke igre“. Autorka knjige, muzički pedagog Marijana Milošević Simić, predstaviće priručnik za rad sa decom različitog uzrasta namenjen vaspitačima, nastavnicima i roditeljima. Knjiga sadrži 111 igara koje istovremeno razvijaju različite sposobnosti i veštine dece. Takođe, nudi i razjašnjenja zašto je važan pravilan i pravovremen muzički razvoj u različitim razvojnim fazama, te kako ga podsticati kroz igru. Knjigu je ilustrovala Ana Petrović.

Knjiga „Više od muzičke igre“ je nastala kao deo projekta „Orkestri i horovi nade“ koji se sprovodi u Vranju, Surdulici i Bujanovcu i koji finansiraju Evropska unija, Vlada Švajcarske i Vlada Republike Srbije kroz Evropski PROGRES. Oko dve stotine dece u projektu je na ovaj način uključeno u čuveni El Sistema program, koji u Srbiji sprovodi udruženje Music Art Project.

Program El Sistema, nastao u Venecueli pre 40 godina, trenutno obuhvata više od 4 miliona dece iz celog sveta i predstavlja besplatno i svima dostupno muziciranje kroz orkestre i horove. U Srbiji, ovaj program koji podržava i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, trenutno pohađa preko 350-oro dece.