EU info kutak Niš organizovaće 20. februara od 13 sati događaj ,,Pričamo o kulturi u Zavodu za zaštitu spomenika kulture“. Zainteresovani će moći da, u neformalnom razgovoru uz kafu, saznaju koja su najznačajnija nepokretna kulturna dobra u Nišu i regionu i ko upravlja njima.

Prisutni će biti u prilici da od zaposlenih čuju priču o Zavodu, njegovom istorijatu, radu i najznačajnijim dostignućima.

Prisustvovanje događaju je besplatno, ali je, iz organizacionih razloga prisustvo potrebno najaviti do ponedeljka, 19. februara do 19 sati mejlom na officenis@euinfo.rs ili telefonom na broj 018/254.461.

Okupljanje grupe je zakazano za 20. februar od 13h u EU info kutku, nakon čega ćemo zajedno otići do Zavoda.

Ovo je prva u nizu aktivnosti koje će EU info kutak Niš organizovati ove godine u cilju obeležavanja Evropske godine kulturnog nasleđa.

Ove godine Evropska unija, pod sloganom “Naše nasleđe: gde prošlost susreće budućnost” obeležava Evropsku godinu kulturnog nasleđa. Tokom 2018. godine, širom Evrope biće organizovani mnogobrojni događaji i manifestacije, kao i pokrenuta serija inicijativa, čiji je cilj da ohrabri građane da otkriju šta je to kulturno nasleđe njihovih gradova, regiona, zemalja i same Evrope.