Uručene nagrade za najbolje radove na konkursu „IZABERI-PROMENI-KOMBINUJ“

Kancelarija EU Info Point-a Novi Sad danas u podne bila je mala da primi sve učenike i nastavnike koji su došli da prime zaslužene nagrade ili pogledaju izložene radove pristigle na likovni konkurs „IZABERI-PROMENI-KOMBINUJ“. Konkurs je organizovan u okviru EVROPSKE NEDELJE MOBILNOSTI, koja se širom Evrope obeležava različitim aktivnostima od 16. do 22. septembra.

Učenici osnovnih škola iz Bačke Topole, Subotice, Inđije, Suseka, Kikinde, Novog Sada, Stare Pazove, Buđanovaca, Stapara, Kuzmina, Crepaje, Titela, Sombora i Beočina nacrtali su ukupno 148 radova na temu „Moj grad bez automobila“. Nagrađena su 33 najbolja rada. Specijalne pohvale dobilo je petoro učenika, a za najbolju kolekciju radova nagrađene su nastavnice Vesna Mijin Tomić iz OŠ “Jovan Grčić Milenko“ iz Beočina i  Volaš Cibula Eleonora iz OŠ “ Sveti Sava“ iz Kikinde.

Glavne nagrade za tri najbolja rada dobili su:
– Eldin Kruezin, učenik VIII-2 iz OŠ “Jovan Grčić Milenko“, Beočin
– Ilinka Ljubenov VIII-14, učenica ŠOSO “Milan Petrović“ sa domom učenika, Novi Sad
– Lena Jankov, učenica VIII-2 OŠ “Sonja Marinković“, Novi Sad

Član stručnog žirija Dragan Jajić, likovni pedagog obratio se prisutnima, podržao mlade da neguju svoj talenat i izrazio nadu da će se ovakav konkurs organizovati i sledeće godine i uključiti još veći broj dece i škola.

Nagrađeni radovi biće izloženi u EU Info Point-u, na adresi Bulevar Mihajla Pupina 17, do 3. oktobra. 2015. godine.

Pozivamo sve sugrađane da dođu i pogledaju izložbu, od utorka do petka od 10h do 18h i subotom od 10h do 16h.