EU info Kutak Niš organizuje stručno vođenje i posetu Ćele-kuli i spomeniku na brdu Čegar. Posetu će voditi Stanislav Pavlović, kustos Narodnog muzeja u Nišu. Posetioci će moći da čuju priču o važnom istorijskom periodu za Srbiju, Prvom srpskom ustanku, i značaju ovih lokaliteta za kulturno nasleđe Niša.

Sastanak grupe zakazan je za utorak, 16. oktobar u 17 sati ispred Ćele kule (Bulevar Zorana Đinđića 129). Obezbeđen je besplatan prevoz od Ćele-kule do Čegra i potom do centra grada.

Broj učesnika je ograničen pa je potrebno prisustvo najaviti mejlom na officenis@euinfo.rs ili telefonom na broj 018/254-461.

Ovo je jedna od poseta važnim lokalitetima i spomenicima kulture u Nišu koje će EU info kutak organizovati tokom Evropske godine kulturnog nasleđa u želji da se sugrađani bliže upoznaju sa istorijom i identitetom svog grada. Vođene posete se organizuju u partnerstvu sa istaknutim istraživačima sa idejom da ove aktivnosti doprinesu valorizaciji naseđa, da spomenici kulture postanu mesto okupljanja i kulturne razmene.