Konkurs za kreativne literarne, likovne, multimedijalne i foto-radove namenjen srednjoškolcima iz cele Srbije „Evropski dnevnik“ predstavljen je danas u Biblioteci šabačkoj. U Dvorani “Vinaver” okupili su se šabački srednjoškolci i njihovi profesori kojima je Jovana Zdjelarević iz novosadskog EU info kutka predstavila uslove konkursa koji nekoliko godina unazad raspisuje Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji.

Na konkurs se mogu prijaviti pojedinci ili timovi iz srednjih škola, koji će uz pomoć svojih nastavnika, psihologa ili pedagoga u ulozi mentora, izrađivati radove na teme obrađene u publikaciji „Evropski dnevnik“. U pitanju su teme EU i ja, EU i Srbija, Čuvajmo našu životnu sredinu, Zdravi stilovi života, Aktivno građanstvo i Prevencija nasilja.

Na konkurs se mogu slati radovi u četiri kategorije: literarni radovi (pesme, priče, vesti, članci…), likovni radovi, foto-reportaže ili foto-radovi i multimedijalne forme (audio i video-radovi dužine do 5 minuta, stripovi, prezentacije, internet stranice, aplikacije, igrice, audio i video-animacije ili kombinacije dve ili više navedenih formi) a konurs je otvoren do 21. februara 2019. godine. Odabir radova biće gotov do kraja marta a učenici čiji radovi budu najuspešniji krenuće u maju na nagradno sedmodnevno putovanje u države Evrpske unije.

Publikaciju “Evropski dnevnik 2018-2019” i dodatne informacije o aktuelnom konkursu možete pogledati na sajtu http://www.evropskidnevnik.rs/.