Ekološka organizacija “Zeleni ključ” u okviru projekta “Eko edu karavan” organizuje tribinu na temu klimatskih promena i zaštite životne sredine. Događaj će biti održan u četvrtak 17. oktobra od 13:30h u EU info kutku u Nišu – Vožda Karađorđa broj 5.

Razgovaraće se o klimatskim promenama, energetskoj efikasnosti, o značaju zelenila, drveća i šuma za kvalitet životne sredine i klimatske promene.

Učesnici su:
– dr Goran Vučković, profesor sa Mašinskog fakulteta u Nišu, energetski ekspert,
– Tatjana Radić i Mihajlo Miljković iz JKP Mediana, sektor „Zelenilo“ – rukovodioci sektora.

Događaju će prisustvovati i predstavnik „Srbijašuma“, Slobodan Zejak.

Predavanja su praćena postavljenom izložbom fotografija „Naše drveće i šume – pluća Planete“ koja će u EU info kutku biti do 20. oktobra

„Ovim aktivnostima želimo da unapredimo informisanost javnosti i povećamo ekološku svest, aktivizam i odgovornost, posebno mladih i da nauku kroz neformalni vid edukacije i vannastavne aktivnosti za zaštitu životne sredine, održivi razvoj i klimatske promene, stavimo u funkciju građana i građanki, posebno mladih, budućih lidera i nosioca pozitivnih promena. Poziv je otvoren za sve zainteresovane građane i građanke“ poručuju iz organizacije Zeleni ključ.

Projekat “Eko edu karavan” je finansijski podržan od strane Fonda za jug Srbije, a realizovan u saradnji sa Gimnazijom 9. maj, Prehrambeno hemijskom školom, Visokom tehničkom školom strukovnih studija, Fakultetom zaštite na radu, Francuskim Institutom u Srbiji – Niš, PAK Mosor, NiFoto i EUIP Niš.