U EU info centru se u subotu, 22. decembra, nastavlja dvanaesta po redu kreativna radionica „Subotom za najmlađe“. Tema radionice su novogodišnja jelka ili božićno drva a vodi je magistar slikarstva Alina Gadomski Todorović.

Na ovoj radionici deca će saznati kakve veze imaju zimski solsticij, saturnalije, čuveni protestantski reformator Martin Luter i električno svetlo. S druge strane, popularnosti ovog običaja je dosta doprineo princ Albert koji ga je predstavio svojoj supruzi kraljici Viktoriji sredinom 19. veka, i kojoj se on mnogo svideo. Danas se ovaj, delimično izmenjen običaj, praktikuje po celom svetu, a naročito ga vole deca.

Kombinovajući razne materijale, boje i šljokice deca će napraviti razne ukrase koje mogu poneti sa sobom, ili njima ukrasiti drvo u EU Info Centru.

Radionica je namenjena deci uzrasta od sedam do deset godina, i održava se od 12 do 14 časova u EU info centru u Beogradu (Kralja Milana 7).

Zbog ograničenog broja mesta prijave su obavezne. Roditelji mogu prijaviti najmlađe mejlom na info@euinfo.rs ili telefonom, od 10.00 do 19.00 na 011/4045-400