Serija radionica „Subotom za najmlađe“ nastavlja se tokom vikenda, kada će učesnici imati priliku da na kreativan način nauče nešto o istoriji jedne od originalnih članica Evropske unije.

Svakog 10. juna, u Portugalu se obeležava dan državnosti koji slavi velikog portugalskog književnika Luisa de Kamoesa. Za mnoge vredan poređenja sa engleskim piscem Vilijamom Šekspirom po majstorskoj upotrebi jezika, a njegovo najčuvenije delo je Luizijadi, koje govori o istraživačkim pohodima Vaska de Game u Indiji.

Tema su opasna i uzbudljiva pomorska istraživačka putovanja, a materijal za ovu radionicu biće listovi papira sa odštampanim pesmama i citatima Kamoesa od kojih će deca oblikovati tipični portugalski jedrenjak iz 15-og veka – karavelu.

Likovnu radionicu vodi magistarka slikarstva Alina Gadomski. Radionica je namenjena deci uzrasta od sedam do deset godina, i održava se od 12 do 14 časova u EU info centru u Beogradu (Kralja Milana 7). Zbog ograničenog broja mesta prijave su obavezne. Roditelji mogu prijaviti najmlađe mejlom na info@euinfo.rs ili telefonom, od 10.00 do 19.00 na 011/4045-400.