U cilju obeležavanje decenije postojanja, Fondacija Ana i Vlade Divac organizovala je brojne događaje u okviru Nedelje solidarnosti od 15. do 20. maja.

Tim povodom, u EU info kutku u Nišu organizovana je tribina na kojoj su govorili oni koji predstavljaju primere dobre prakse – filantrop i arhitekta Hadži Ivan Redi i mladi producenti humanitarne predstave „Heroji“ Katarina Kaličanin i Uglješa Vasić.

Cilj ovog, ali i sličnih događaja širom Srbije je, prema rečima organizatora, ,, da podsetimo na brojne primere solidarnosti koje smo kao društvo pokazali i da promovišemo ovu univerzalnu ljudsku vrednost i potrebu za njom.  U sklopu toga,  tokom cele godine biće organizovan niz događaja i manifestacija  širom Srbije poput izložbi, predstava, debata, volonterskih akcija kako bismo  okupili građane i inspirisali ih da dobrim delima menjaju svet’’

Fondacija Ana i Vlade Divac je tokom 10 godina rada zahvaljujući brojnim donatorima, pojedincima, kompanijama i organizacijama pomogla preko 600.000 ljudi.

Stambeno je zbrinuto više od 700 porodica, podržano isto toliko malih porodičnih biznisa i poljoprivrednih gazdinstava, obnovljeno i opremljeno više od 90 javnih objekata (vrtića, škola, sportskih terena, bolnica, prihvatnih i centara za azil) i podržano 450 omladinskih inicijativa u Srbiji.