Tri uspešne preduzetnice predstavile su svoja iskustva u poslovanju u Srbiji i ohrabrile polaznice radionice da pokrenu svoj biznis na Info danu posvećenom ženskom preduzetništvu u Srbiji, koji je organizovala Regionalna razvojna agencija Bačka u saradnji sa EU info kutkom u Novom Sadu.

Inspirativna govornica preduzetničkog duha, Tanja Trobok, po vokaciji je master komparativne književnosti, ali uspešno posluje u svetu IT poslovanja. U kompaniji CRS koja je od 4. narasla na 32. ljudi od kada je ona u njoj, puno je naučila radeći na raznim projektima. Tanja je uspela da spoji ljubav prema književnosti i IT sektor.

Snežana Golić više od decenije radi sa decom svih uzrasta i njihovim starateljima. Nakon dugogodišnjeg rada u vaspitno-obrazovnim ustanovama, osnovala je 2014. godine školu mjuzikla i bontona za decu “Iskrice i Munje” u Novom Sadu i Razvojni centar za decu i odrasle „Faktor“ u Novom Sadu.

Ljubica Erkic – Buba osnivačica je sada već poznate firme Pastai Testenine koja se bavi proizvodnjom različitih vrsta testenina. Ljubica čvrsto veruje u svoje ideje i uspešno ih sprovodi u delo.

Kako je tekao put od razvoja poslovne ideje do sprovođenja iste u delo i koji su to saveti koje mogu da da podele sa ženama koje razmišljaju da pokrenu sopstveni posao ispričale su ove tri sjajne preduzetnice.

Iako ženama nije lako u poslovnom svetu, ove tri priče bile su inspiracija polaznicama radionice da se ohrabre. Takođe, iz prve ruke su mogle čuti informacije vezane za aktuelno stanje položaja žena u preduzetništvu kod nas i u EU, kao i primere dobre prakse.

Ovaj događaj se organizuje u okviru Evropske nedelje malih i srednjih preduzeća (European SME Week) koji predstavlja panevropsku kampanju sa ciljem promocije preduzetništva. Evropska nedelja malih i srednjih preduzeća koordinirana je od strane Evropske komisije i sastoji se od velikog broja događaja.