Predavač i doktorand na Fakultetu za medijske komunikacije na Univerzitetu Singidunum u Beogradu. Trenutno rukovodi ekspertskim timom na EU projektu „Podrška Medijskim reformama“ koji podržava izradu priručnika za medijsku pismenost u preduniverzitetskom obrazovanju pri Ministarstvu kulture i informisanja.

Jedan od osnivača Radija B 92. Bio je generalni direktor i predsednik Upravnog odbora RTV B 92.  Kao osnivač i predsednik Asocijacije nezavisnih elektronskih medija (ANEM) obavljao je funkciju koordinatora Medijske koalicije koja je okupljala vodeća novinarska udruženja i medijske asocijacije. Od oktobra 2013. do avgusta 2016. godine obavljao je funkcije državnog sekretara i pomoćnika ministra za medije u Ministarstvu kulture i informisanja..

Diplomirani je master na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, smer međunarodni odnosi. Usavršavao se na Državnom Univerzitetu u Luizijani, SAD i u Evropskom centru za novinarstvo u Mastrihtu, Holandija. Pohađao je Školu za poslovni i javni menadžment na Džordž Vašington Univerzitetu u Varšavi, Poljska.