Sajam projekata koje finansira Evropska unija – „EU i Srbija na delu“ biće održan u petak, 22. maj 2015. u galeriji “Srbija”, Trg kralja Milana bb, Niš, sa početkom u 12 sati. Događaj organizuje Delegacija Evropske unije u Srbiji, u saradnji sa Kancelarijom za evropske integracije Vlade Republike Srbije i Informacionim centrom EU.

Na sajam su pozvani novinari niških i drugih redakcija iz Srbije da se bolje upoznaju sa projektima koje je EU finansijski podržala, koji su realizovani u saradnji sa institucijama Republike Srbije i od kojih su koristi imali građani kao krajnji korisnici.

Na otvaranju Sajma govoriće gradonačelnik Niša Zoran Perišić, šef Delegacije EU u Republici Srbiji ambasador Majkl Devenport i zamenik direktorke Kancelarije za evropske integracije Srđan Majstorović.

Na Sajmu će biti prisutni predstavnici Delegacije EU, lokalnih samouprava, nevladinih i drugih organizacija.

Od 2000. do danas EU je uložila tri milijarde pomoći u Srbiji.

U prostoru Galerije “Srbija” biće predstavljeni različiti sektori koje je EU finansirala u Srbiji – zdravstvo, obrazovanje, socijalna zaštita, kultura, mediji i civilno društvo, lokalni razvoj, inovacije i konkurentnost kao i program prekogranične saradnje. Na sajmu će se predstaviti i mreža EURAXESS.

Agenda Sajma je u prilogu.

Molimo vas da popunite forumular za učešće na sajmu (krajnji rok sreda, 20. maj) na sledećem linku: http://goo.gl/TklHyL

SAJAM EU PROJEKATA U NISU – AGENDA