Mladi iz sedam evropskih zemalja koji ovih dana borave u Nišu na treningu u okviru projekta ,,Creativity creates change’’ podržanog od strane Erasmus + posetili su EU info kutak. Više od dvadesetoro mladih iz Belgije, Irske, Grčke, Albanije, Bugarske, Makedonije, BiH diskutovalo je o iskustvima koje nose, kako iz Niša, tako i sa treninga u drugim državama. Tokom leta su sličnu obuku imali na grčkom ostrvu Krf, a u Niš su došli u nedelju gde borave tokom čitave sedmice. Iako, kažu, imaju pregršt aktivnosti i ne previše slobodnog vremena, uspeli su da zaključe da su Nišlije izuzetno druželjubive.

Prisutnima su dobrodošlicu poželeli domaćini EU info kutka koji su zaključili da u Nišu vlada veliko interesovanje među mladima za ERASMUS+ programe.

Poseta Kutku nije bila jedini susret sa ovim mladim ljudima jer će u petak zajednički obeležiti Svetski dan mira ispred tržnog centra ,,Kalča’’ gde će deliti NO HATE srca i promovisati nenasilje. Takođe, ovi mladi ljudi iz različitih zemalja Evrope priključiće se niškom EU info kutku u formiranju takozvanog ,,Zelenog pešačkog prelaza’’ 16. septembra kod Trga Republike.