U subotu, 21. aprila, u Biznis klubu u Selenči, sa početkom u 11 h, odrzaće se brifing novinara o organskoj proizvodnji, evropskom zakonodavstvu i saradnji proizvođača na međunarodnom nivou, kao i o mogućnostima razvoja ruralnih sredina i unapređenja položaja mladih na selu koji se bave ovom vrstom poljoprivrede.

Ovo će biti prilika da se novinari upoznaju sa organskom poljoprivredom, sa politikama EU koje se odnose na organsku proizvodnju i ukaže na značaj učešća organskih proizvođača u međunarodnim projektima i implementaciji rezultata tih projekata.

Nakon toga prisutni će imati priliku da obidju tvrdjavu u Baču, koja je renovirana EU sredstvima i predstavlja jedno od  najznačajnijih i najbolje očuvanih srednjevekovnih utvrđenja na području Vojvodine.

Sa novinarima će razgovarati predstavnici Centra za organsku proizvodnju Selenča, Informacionog kutka EU u Novom Sadu (EU Info Point), Info centra za ruralni razvoj Agrosmart i kolege sa portala “Agrosmart”, “Poljopartner”, “Agropress”, RTV-a, televizijskih produkcija “Agrodan”, “Atlas” i lista “Poljoprivrednik.