Ambasador Francuske u Srbiji Žan Luj Falkoni posetio je Niš i tom prilikom bio gost EU info kutka. Tokom boravka u našem prostoru, ambasador se susreo sa mladima, predstavnicima omladinskih organizacija i u neformalnom, opuštenom razgovoru govorio o prilikama za mlade, budućoj saradnji Srbije i Francuske, kao i evropskim integracijama naše zemlje.

Naš gost je sa zainteresovanom publikom razgovarao o izazovima i prilikama na putu Srbije ka EU, perspektivi odnosa Srbije i Francuske i mogućnostima za razvoj saradnje dveju zemalja. Ambasador Falkoni bio je raspoložen da odgovori na sva pitanja prisutnih koja se tiču podrške Srbiji u procesu evropskih integracija, ali i prilikama koje se pružaju građanima naše zemlje, posebno mladima.

Ambasador Falkoni stigao je u Beograd 2. septembra, posle trogodišnjeg boravka u Beču (2016-2019) gde je bio stalni predstavnik Francuske pri Kancelariji Ujedinjenih nacija. Pre toga je radio u kabinetu predsednika Vlade Francuske u Generalnom sekretarijatu za odbranu i nacionalnu bezbednost (2014-2016) i kao stalni predstavnik Francuske u Komitetu za bezbednost i saradnju Evropske Unije (2009-2013)

Zvaničnu poruku ambasadora Falkonija nakon imenovanja na novu funkciju pogledajte u nastavku.

Razgovor ambasadora Francuske sa mladima u Nišu organizovali su EU info kutak i Francuski institut u Nišu.

Tokom boravka u Nišu, ambasador je prisustvovao i svečanom zatvaranju KreNi – Konferencije kreativnih industrija, čiju organizaciju je i ove godine podržala Delegacija EU u Srbiji. Pored toga, ambasador Falkoni se sastao u Gradskoj kući sa gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem, sa kojim je razgovarao o privrednoj saradnji.