U ciklusu ovogodišnjih radionica za učenike osnovnih škola, EU info kutak u Nišu organizuje edukaciju o značaju ozonskog omotača. Radionica se održava 17. juna od 11 sati u niškom EU info kutku, u Voždovoj ulici broj 5.

Predviđena je za učenike svih razreda osnovnih škola u Nišu. Govorićemo o značaju ozonskog omotača i UV zraka, o zaštiti ozonskog omotača, ali i zaštiti ljudi od štetnog dejstva UV zraka.

Na kreativan način i kroz zanimljiv radioničarski pristup, učenici će moći da saznaju koliko je važno i na koji način možemo brinuti o ozonskom omotaču, ali i o svom zdravlju.

Svi učesnici moći će da pogledaju specijalni animirani film u trajanju od 10 minuta, a zatim će proći kroz prezentaciju, sa mnogo korisnih slika i praktičnih saveta.

Radionicu će voditi Olivera Milošević iz Ekološke organizacije „Zeleni Ključ“

EU info kutak u Nišu je tokom ove godine već organizovao nekoliko radionica za decu, koje su imale za cilj da važne teme približe najmlađoj populaciji. Kako su prošle neke od prethodnih edukacija, možete videti na našem sajtu.

Učešće na radionici je besplatno za sve zainteresovane učenike, ali je iz organizacionih razloga neophodno potvrditi prisustvo na officenis@euinfo.rs ili 018/254-461, najkasnije do 15. juna u 15h.