U četvrtak, 28. marta, sa početkom u 16 časova, EU info kutak u Novom Sadu, u saradnji sa Medijskim edukativnim centrom organizuje radionicu povodom nedelje digitalne pismenosti, namenjenu studentima i učenicima srednjih škola.

Digitalna nedelja u Srbiji (All Digital Week) je nedelja različitih  promocija kojima je cilj da se pošalje snažna poruka svima da je vreme da se uključe u aktivnosti boljeg razumevanja i masovnog korišćenja digitalnih sredstava, prihvatanjem savremenog načina razmišljanja, učenjem o medijskoj pismenosti i razvojem digitalnih veština.

Tokom Digitalne nedelje, ali i pre i posle nje, Medijski edukativni centar pokreće kampanju čije će  jezgro biti onlajn prostor-portal https://digital.mediaeducationcentre.eu namanjen svima koji su zainteresovani za razmenu znanja i iskustava, stvaranje partnerstava i predstavljanje uspešnih projekata promocije rodne i generacijske ravnopravnosti, uključivanja marginalizovanih grupa, interkulturalnog dijaloga i osnovnih elemenata neophodnih za celoživotno učenje. Ovaj prostor će služiti za unapređenje stečenih digitalnih veština i kao dodatna pomoć za razvoj i unapređenje radnih veština.

Tri osnovna elementa ovogodišnje kampanje su:

  • Promocija medijske pismenosti, razvijanje kritičkog promišljanja i digitalne pismenosti;
  • Stvaranje sigurnosti i poverenja u nove tehnologije razvojem digitalnih znanja i veština;
  • Povećanje mogućnosti za pronalaženje posla razvijanjem pravih veština potrebnih u novim digitalizovanim poslovima.

Promovišući ove teme, projekte, prezentacije i aktivnosti koje se bave digitalnom i medijskom pismenošću i obukom digitalnih građana, u prvi plan se postavlja doprinos održivom razvoju društva.