U okviru obeležavanja Evropske godine kulturnog nasleđa, EU info kutak Niš organizuje javnu diskusiju na temu „Pričamo o kulturnom nasleđu“ u ponedeljak, 2. jula od 12 sati u svojim prostorijama u Voždovoj 5.

AGENDA

12:00 – 12:10 Uvodno obraćanje i predstavljanje videa o kulturnom nasleđu u produkciji EU info kutka Niš
Snežana Andrić, EU info kutak Niš

12:10 – 12:15 Predstavljanje učesnika diskusije
Moderatorka: Marija Marinković, EU info kutak Niš

12:15 – 12:35 Mogućnosti za korišćenje oznake Evropske godine kulturnog nasleđa za institucije kulture u Srbiji

Asja Drača Muntean, pomoćnica ministra za međunarodnu saradnju i nacionalni koordinator za Evropsku godinu kulturnog nasleđa, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije

12:35 – 12:55 Predstavljanje izložbe fotografija “Putovanje kroz kulturno nasleđe”

EU info centar /EU info kutak Niš

12:55 – 13:15 Predstavljanje videa i aktivnosti Zavoda za zaštitu spomenika kulture Niš u okviru Evropske godine kulturnog nasleđa
Đorđe Stošić, istoričar, Zavod za zaštitu spomenika kulture Niš

13:15 – 13:30 Pitanja i odgovori

Prisustvovanje diskusiji je besplatno, ali ga je, iz organizacionih razloga, potrebno najaviti mejlom na officenis@euinfo.rs ili telefonom na broj 018/241-561.

Javna diskusija je deo kampanje posvećene kulturnom nasleđu, koju u Srbiji organizuju Delegacija EU i EU info mreža (EU info centar u Beogradu i EU info kutci u Novom Sadu i Nišu) sa partnerima. Kampanja, čiji je slogan „Naše nasleđe: Gde prošlost susreće budućnost”, obuhvata više od 40 događaja širom zemlje sa ciljem da se mesta od značaja za kulturno nasleđe približe građanima kao i da se ojača osećaj pripadnosti zajedničkom evropskom prostoru.