Kako se prijaviti za studiranje u Francuskoj, kakve stipendije nudi vlada ove države i kakva su iskustva alumnista francuskog visokog obrazovanja – teme su o kojima će se govoriti u EU info kutku u Nišu, na prezentaciji studija u Francuskoj. Događaj će biti održan 27. februara od 15h do 17h.

U neformalnoj atmosferi, uz kafu i pecivo, oni kojima je ova tema interesantna imaju priliku da se informišu o svim relevantnim detaljima koji se tiču studiranja u Francuskoj.

Prezentaciju organizuju Francuski institut u Srbiji, Informativni punkt „Campus France“ i EU info kutak Niš.

Campus France u Srbiji osnovan je 2006. godine i predstavlja centar za informisanje i orijentaciju studenata i mladih profesionalaca o studijama „na francuski način“. Pruža neophodne informacije u vezi sa visokim školstvom u Francuskoj, francusko-srpskim diplomama, upisnim procedurama za sve nivoe studija, studentskim životom u Francuskoj i mogućnostima za smeštaj, finansiranjem studija i stipendijama koje dodeljuju razne ustanove.

Zbog ograničenog broja mesta, potrebno je da se građani zainteresovani za prisustvo prijave na mejl officenis@euinfo.rs ili na broj telefona 018/254-461, najkasnije do 26. februara u 19h.