Prezentacija MEDIA potprograma Kreativne Evrope održaće se 11. jula od 11 sati u EU info kutku u Nišu. Prezentaciju će održati Nevena Negojević, rukovodilac MEDIA deska u Srbiji. Zainteresovani će biti u prilici da se upoznaju bliže sa ovim programom i mogućnostima za apliciranje, ali i čuje neke uspešne priče o projektima iz Srbije. Potprogram MEDIA u okviru programa Kreativna Evropa podstiče razvoj evropskog audiovizuelnog i multimedijalnog sektora, dajući podršku razvoju, distribuciji i promociji evropskih igranih, animiranih i dokumentarnih filmova i televizijskih serija, razvoju i promociji novih medijskih sadržaja, stručnom usavršavanju filmskih profesionalaca, razvoju novih tehnologija i platformi za distribuciju audiovizuelnog sadržaja, filmskim festivalima i razvoju publike.

Nakon prezentacije, rukovodilac MEDIA deska u Srbiji Nevena Negojević će od 14 sati u EU info kutku održati i trening za pisanje projekata u okviru MEDIA potprograma Kreativne Evrope koji se odnosi na konkurs Podrška filmskim festivalima. Poziv na trening je otvoren za sve koji se bave organizacijom filmskih festivala i filmskom umetnošću. Tokom treninga proći će se kroz uslove apliciranja i popunjavanja aplikacionog formulara za ovaj konkurs.

Prisustvo prezentaciji i treningu je besplatno, ali je iz organizacionih razloga svoje prisustvo potrebno najaviti mejlom na officenis@euinfo.rs ili telefonom na broj 018/254-461 do 10. jula u 18 sati.