U petak, 21. decembra u prostorijama EU info centra, Kralja Milana 7, od 13 časova, biće organizovana prezentacija nagradnog konkursa „Evropski dnevnik 2018/2019“ i konkursa za dostavljanje predloga projekata Regionalne kancelarije za saradnju mladih. 

Oba nagradna konkursa otvorena su za srednje škole.

Ovogodišnje teme nagradnog konkursa su teme obrađene u publikaciji „Evropski dnevnik 2018/2019“ i to EU i ja, EU i Srbija, čuvajmo našu životnu sredinu, zdravi stilovi života, aktivno građanstvo i prevencija nasilja.

Ukupno će biti nagrađeno 12 radova. Pobednici će imati jedinstvenu priliku da u maju mesecu 2019. krenu na sedmodnevno putovanje u jednu ili više zemalja EU. Mentori pobedničkih timova (jedan mentor po učeniku/timu) će takođe putovati zajedno sa učenicima. Rok za dostavljanje radova je 21. februar 2019. godine do 15 časova.

Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO) osnovana je 2016. godine od strane vlada Zapadnog Balkana – Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova*, Crne Gore, Makedonije i Srbije, u cilju promocije duha pomirenja i saradnje između mladih u regionu kroz programe omladinskih razmena.

RYCO raspisuje poziv za dostavljanje predloga projekata koji je otvoren do 25. januara 2019. godine. Na konkurs se mogu prijaviti organizacije civilnog društva i srednje škole sa Zapadnog Balkana sa predlozima projekata u oblastima regionalne saradnje mladih, mobilnosti i omladinskih interkulturalnih razmena, kao i stvaranja podsticajnog okruženja za regionalnu saradnju mladih.

Događaj je otvorenog tipa, ali Vas molimo da Vaše prisustvo potrvdite na imejl evropskidnevnik@euinfo.rs.

Više o projektu i aktuelnom konkursu „Evropski dnevnik 2018/2019“ , možete pogledati na sajtu www.evropskidnevnik.rs