U sredu 18. aprila od 18 časova u EU info centru, biće izvedena predstava za decu “Putovanje sa decom po Evropi”. Predstava ART BEAT centra u kojoj učestvuju George Diamond-carobnjak Đole/ madjionicar iluzionista i Višnja Knaus-vila evropskoga stila/ballerina kao i deca glumci/Šarlova posada: Petra Drezgić, Lena Savković I Nermin Ahmetović-avanturista Šarlo/glumac će voditi svoju publiku u jednu Evropsku zemlju čiji stanovnici obožavaju fudbal, kafu, zemlju u kojoj je nastala opera, poznatu po slikarima i balovima pod maskama.

Biće to prilika za najmlađe da nauče kako izgleda zastava ove zemlje, koji je glavni grad i koje reke protiču kroz njega. Naučiće i nekoliko reči na jeziku zemlje u koju ih vode glumci, kroz trik iluzijame čarobnjaka.

Predstava je namenjena deci od 7 do 10 godina i održava u sredu, 18. aprila. Ulaz je BESPLATAN, ali zbog ograničenog broja mesta prijave su obavezne na info@euinfo.rs ili na 011/40-45-400 do srede 18. aprila do 12 časova.

Ove godine Evropska unija, pod sloganom “Naše nasleđe: gde prošlost susreće budućnost” obeležava Evropsku godinu kulturnog nasleđa. Tokom 2018. godine, širom Evrope biće organizovani mnogobrojni događaji i manifestacije, kao i pokrenuta serija inicijativa, čiji je cilj da ohrabri građane da otkriju šta je to kulturno nasleđe njihovih gradova, regiona, zemalja i same Evrope.

Ova predstava kao i radionice subotom koje su namenjene najmlađim sugrašnima deo su pomenute kampanje.