Koalicija 27 u partnerstvu sa Arhus centrom Novi Sad i EU info kutkom organizuje 18. maja sa početkom u 11,00 časova konferenciju za medije na kojoj će biti predstavljen novi godišnji izveštaj pod nazivom ”Poglavlje 27 u Srbiji: Izveštaj o (ne)napretku”.

U izveštaju se ocenjuju najvažniji događaji u oblastima životne sredine i klimatskih promena (Poglavlje 27 pravnih tekovina Evropske unije) u Republici Srbiji i daju preporuke za jačanje procesa prenošenja i sprovođenja zakonodavstva EU obuhvaćenog poglavljem 27 u Republici Srbiji.

Koaliciju 27 je osnovalo više organizacija civilnog društva 2014. godine sa ciljem da zajednički prate i doprinose procesu usklađivanja i primene politika i propisa Republike Srbije sa pravnim tekovinama Evropske Unije u oblasti životne sredine i klimatskih promena.

O gorućem problemu otpada u Srbiji ispred Koalicije 27, govoriće Msc Igor Jezdimirović Udruženje ”Inženjeri zaštite životne sredine” iz Novog Sada.

Konferencija za medije namenjena je predstavnicima medija, novinarima, predstvnicima civilnog sektora i institucija.

Novi godišnji izveštaj biće predstavljen u okviru projekta koji se realizuje uz podršku programa CSOnnect koji sprovodi Regionalni centar za životnu sredinu (REC). Program finansira Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA).

Molimo vas da potvrdite vaše prisustvo do četvrtka 17. maja do 12,00 časova na mail aarhus.novisad@gmail.com ili Branislavu Vukotiću na telefon 063-549-339