Brojnim atraktivnim kulturno-zabavnim programom EU info kutak je u Nišu obeležio Dan Evrope. Svečano obeležavanje počelo je programom za najmlađe na amfiteatru nišavskog keja. Prisutne je najpre pozdravila menadžerka prostora EU info kutka u ovom gradu Bojana Petrović koja je ponosno istakla da je u Nišu, ali u još nekoliko gradova jugoistočne Srbije organizovano nekoliko stotina događaja čiji je cilj promocija evropskih vrednosti i približavanje mogućnosti koje EU pruža građanima Srbije. Proslavu Dana Evrope sa najmlađima  podržao je Grad Niš, a sekretarka Sekretarijata za obrazovanje Marina Kostić je u ime lokalne samouprave prisutnima čestitala Dan Evrope i naznačila da je ovu godinu Evropska unija proglasila godinom kulturnog nasleđa što je od velikog značaja i za sam Niš imajući u vidu njegov istorijski značaj.

Mališani su potom pevali i igrali uz pesmu dečijeg hora Čarolija, a uživali su i uz nastup prošlogodišnjih pobednika takmičenja ,,Srbija u ritmu Evrope’’. Po završetku muzičkog dela programa, deci su zemlje Evrope predstavile Pipi duga čarapa i klovn Zizi kroz predstavu ,,Pustolovine sa Pipi dugom čarapom’’ u izvođenju udruženja ,,Mladi kreativci – rastemo’’.

Puštanjem balona u bojama zastrave Evropske unije završen je program na nišavskom keju i nastavljen u obližnjem Oficirskom domu gde je otvorena izložba dečijih radova nastalih na kreativnim radionicama u EU info kutku na temu kulturnog nasleđa Srbije i Evrope.

Proslava Dana Evrope je programom za nešto stariju publiku nastavljena u Niškom kulturnom centru gde je prikazan slovački film ,,Fer-plej’’. Snežana Andrić iz EU info kutka je tom prilikom naglasila da je to uvertira za tradicionalni Festival evropskog filma koji će krajem juna biti u Nišu održan pod otvorenim nebom.

U sklopu obeležavanja Dana Evrope u Nišu, zgrada Narodnog pozorišta u ovom gradu bila je tokom noći osvetljena u bojama zastave Evropske