Ukoliko vas zanima kakvu podršku Evropske unije imaju mladi na jugu Srbije i koji su uspešni evropski projekti dođite u sredu u EU info kutak Niš da pričamo o tome.

Tema tribine biće “Koliko EU podržava mlade?” i na samom početku biće prikazan kratak video prilog o projektu koji je radila NVO “Otvoreni klub” iz Niša.

Nakon toga biće otvorena diskusija o evropskim projektima u Nišu koji se tiču mladih, mogućnostima koji se mladima i organizacijama za mlade nude, koliko su mladi toga svesni i koliko koriste fondove EU. Takođe, biće reči o vidljivosti koju neki od uspešnih EU projekata imaju na jugu, kao i šta možemo da uradimo da više mladih koriste fondove EU.

Sagovornici će biti:

  • Olgica Bajić, NVO “Otvoreni klub”
  • Ivana Vrackić, Sekretarijat za omladinu i sport Grada Niša
  • Marjan Cvetković, Tim Evropa Srbija – ekspert u oblasti rada sa mladima
  • Nikola Božanović, NVO “KOM 018”

Cela diskusija biće snimljena i prikazana u kraćoj formi na lokalnoj televiziji.

Iz organizacionih razloga, pozivamo zainteresovane da svoje prisustvo radionici najave na e-mail: officenis@euinfo.rs ili telefonom na broj: 018/254 461 do 4. aprila u 19 sati.

Kampanja za mlade obuhvata niz aktivnosti kojima će Delegacije Evropske unije u Srbiji u saradnji sa EU info centrom i EU info kutkom predstaviti mladima nove mogućnosti i podršku EU u oblasti obrazovanja, poslovanja, inovacija i kulture.

Glavna tema kampanje je #EUbuducnost u oblasti zaposlenosti mladih, globalizacije, slobodnog tržišta, uticaja novih tehnologija sa idejom da se motivišu mladi da izraze svoje mišljenje i ideje #EUzaTebe