Delegacija Evropske unije u Srbiji podržala je četvrtu KreNI konferenciju koja će se održati od 29. novembra do 3. decembra u Oficirskom domu u Nišu. Mladi ljudi sa početnim iskustvom u nekoj od oblasti kreativnih industrija radiće sa najboljim međunarodnim i domaćim ekspertima na razvoju svojih ideja koje doprinose rešavanju društvenih problema u Nišu. Tema ovogodišnje konferencije je “Digitalizacija kulturnog nasleđa”, a prijava za polaznike je otvorena do 15. novembra. . Poziv je otvoren za sve mlade ljude koji se bave nekom od oblasti kreativnih industrija – arhitekturom, dizajnom, advertajzingom, informacionim tehnologijama, multimedijima i menadžmentom u kreativnim industrijama. Prijave se mogu naći na sajtu www.kreni.org

Neki od predavači #KreNI4 konferencije biće Adam Frampton, arhitekta iz Njujorka i profesor sa Kolumbija Univerziteta, Francesko Rotondo, profesor sa Univerziteta u Bariju, Magdalena Latajade, menadžer u sektoru za kulturu grada Arla i menadžer projekta Museomix, Daniel Bernhard, direktor multimedijalnog studija „Grimmbabies Filmproduktion” u Austriji.

Zemlja domaćin #KreNI4 je Austrija i tokom konferencije u okviru austrijskog kutka biće prikazani dobri primeri digitalizacije kulturnog nasleđa u Austriji.

KreNI konferencija je deo programa obeležavanja Evropske godine kulturnog nasleđa.

KreNI konferenciju organizuju Mladi ambasadori uz podršku Austrijske ambasade i Austrijskog kulturnog foruma, Grada Niša, Ambasade SAD-a u Srbiji, Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, EU info kutka, Erste banke, Ambasade Francuske i Francuskog instituta u Nišu, Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu.

Više infomacija o samoj konferenciji, predavačima, mentorima, dodatnom programu i prijavni formular, dostupno je na sajtu www.kreni.org