Na Međunarodni dan pismenosti, u leskovačkoj hemijsko-tehnološkoj školi ,,Božidar Đorđević Kukar’’ otvoren je EU info corner gde će mladi iz ovog grada moći da se informišu o radu institucija i funkcionisanju Evropske unije, programima za mlade koje ona nudi i benefitima koje Srbija ima od evrointegracija. EU info corner otvoren je na inicijativu Tima za karijerno vođenje i savetovanje škole, uz podršku EU info kutka Niš, EU info centra i Delegacije Evropske unije u Srbiji. ,,Otvaranje EU info cornera u okviru škole planiramo već nekoliko godina, a sa Delagacijom EU u Srbiji još od 2009. godine imamo izuzetnu saradnju otkad su naši učenici uestvovali u kvizu Zdravo, Evropo gde su osvajali značajne nagrade’’, istakao je inicijator i rukovodilac EU info cornera i profesor u školi Ivica Stanković.

Svečanom otvaranju EU info cornera prisustvovali su i predstavnici EU info kutka Niš koji su u Corner doneli brojne publikacije na teme Evropske unije, prijemčive mladima. Oni su organizovali i EU kviz tokom kojeg su najuspešnije mlade znalce o EU nagradili prigodnim poklonima. ,,Izuzetno mi je zadovoljstvo što danas nastavljamo sa širenjem EU priče u našem dragom komšiluku, Leskovcu, i to baš među mladima. Velika mi je čast što će od danas i Leskovčani biti u prilici da se upoznaju sa Evropskom unijom, benefitima od evrointegracija, brojnim mogućnostima koje se pružaju građanima. Obezbedili smo vam veliki broj izdanja koja se bave različitim EU temama, fokusirali smo se na ono što bi bilo interesantno vama, mladima’’, istakla je Public space manager EU info kutka Niš Bojana Petrović koja je podsetila prisutne da je, osim nekoliko stotina događaja organizovanih u Nišu, niški Kutak promovisao EU vrednosti i građanima Prokuplja, Paraćina, Medveđe, Zaječara, Negotina, Aleksinca, Kragujevca.

EU Info corner biće otvoren za građane sredom od 12 do 15 sati u prostorijama Hemijsko-tehnološke škole ,,Božidar Đorđević Kukar’’ u Leskovcu u Ulici Vlajkovoj 94.