Ukoliko mislite da putovanje mora biti skupo i da, ako nije „all inclusive“, ne vredi ni putovati, onda su vas mnogi putnici demantovali više puta. Staviti ranac na leđa i upustiti se u avanturu nije tako teško, samo ako postoji jaka želja za putovanjima. Prvi put je svakako najteži, posle to postaje potreba, ne samo užitak.

Kako pronaći povoljan let, smeštaj, prevoz, to postaje rutina samo kada se o tome dobro informišemo. Za to su bili zaduženi mladi iz studentske organizacije AEGEE iz Novog Sada, koji su u novosadskom EU info kutku organizovali treću po redu radionicu na temu „Kako da pristupačno putuješ!“.

Na radionici su prisutni mogli da saznaju trikove i savete kako na što jednostavniji način način posetiti neki grad ili državu. Iskustva korišćenja aplikacija poput Blablacar-a, Couchsurfing-a i sličnih – samo su neke od tema koje su zanimale učesnike.

Tom prilikom, predstavili su i projekat „Letnji univerzitet“, koji okuplja studente širom Evrope na preko 50 različitih destinacija u trajanju od dve nedelje. Pruža mogućnost studentske mobilnosti u skladu sa studentskim budžetom.

Inače, AEGEE okuplja evropske studente, bez obzira na njihovu struku, i omogućava im da se međusobno povežu, dodatno edukuju i da putuju.