U organizaciji Fondacije TEMPUS – Erazmus+ kancelarije u Srbiji, organizovan je Informativni dan o obrazovnoj komponenti EU programa za obrazovanje, trening, omladinu i sport Erazmus+.

Prisutne predstavnike obrazovnih i naučnih institucija pozdravili su ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Srđan Verbić, pomoćnica ministra za omladinu, Snežana Klašnja i predstavnica Delegacije EU u Srbiji, Jelica Colić.

Govoreći o dosadašnjoj saradnji institucija na sprovođenju Erazmus+ programa u Srbiji, Klašnja je ukazala da ovaj program može da ponudi odgovor na brojna pitanja koja se tiču mladih ljudi i njihovog formalnog i neformalnog obrazovanja, mobilnosti u sklopu visokog obrazovanja i radne mobilnosti, a sve zarad bolje zapošljivosti mladih danas, građenja kapaciteta institucija za visoko obrazovanje i različitih kreativnih projekata iz oblasti obrazovanja, omladine i sporta.

Tokom Informativnog dana, učesnicima je dat pregled mogućnosti koje su dostupne institucijama i organizacijama iz Srbije, sa osvrtom na prethodna iskustva i primere dobre prakse, a ukratko je predstavljena i omladinska komponenta Erazmus+ programa, kako bi svi prisutni dobili jasan uvid u samu strukturu Programa i njegove prioritete.

Nacionalni informativni dan o obrazovnoj komponenti Erazmus+ programa uvod je u lokalne radionice koje će se održavati po većim gradovima širom Srbije do kraja 2015. godine.