EU info kutak Novi Sad i udruženje Eko kurir obeležava Svetski dan zaštite životne sredine debatom koja će se održati u sredu, 5. juna,  od 17 časova u Eko kući (Ćirila i Metodija 60).

O tome kako unaprediti životnu sredinu, pričaće:

  • Darija Šajin, predstavnica organizacije Arhus centar Novi Sad, govori o tome šta je zero waste filozofija, koliko mi kao pojedinci možemo da doprinesemo smanjenju količine otpada i gde je u svemu tome Srbija.
  • Nevena Sićević, koordinatorka Volonterskog centra Vojvodine, govori o tome kako učešćem u volonterskim kampovima pojedinac doprinosi zajednici i smanjuje štetni uticaj na životnu sredinu.
  • Dejan Vlaški, jedan od osnivača udruženja Eko kurir i koordinator Eko kuće, objasniće kako Eko kuća fukncioniše i sadržaje koje ona nudi, a koji se zasnivaju na očuvanju životne sredine i promociji zdravih načina života. Kako da svoj organski otpad iskoristite i učinite svoju baštu lepom i zdravom, takođe možete čuti od naših prijatelja iz Eko kuće, ali i uveriti se u lepotu njihove bašte.

Svetski dan zaštite životne sredine 5. jun obeležava se kako bi se istakla važnost očuvanja životne sredine, jer na taj način štitimo naše zdravlje istovremeno čuvajuću prirodne resurse koji nisu nepresušni.