EU info centar će ponuditi odgovore na pitanja vezana za EU, pružati pomoć u pronalaženju informacija i uputstava o pristupu programima i fondovima Evropske unije. Pored informativnog centra koji je otvoren za građane radnim danima od 10 do 19 časova i subotom od 10 do 15 časova, u EU info centru dosupno su knjige i publikacije o institucijama Evropske unije i evropskim integracijama na engleskom i srpskom jeziku. Otvoreni smo i za organizovane grupne posete, a organizujemo i seminare, radionice, tribine i druge događaje sa sadržajem vezanim za evropske integracije, kulturne manifestacije i izložbe radova sa sadržajima vezanim za EU.

Usluge koje pruža EU info centar

Informativni servis za građane

U EU info centru možete potražiti informacije radnim danima od 10 do 19 časova i subotom od 10 do 15 časova. Možete postaviti pitanje našim službenicima telefonom ili pisanim putem – elektronskom poštom, faksimil pismom. Ponekad ćemo vas uputiti na relevantnu nadležnu instituciju ili ćemo vam pomoći da pronađete traženi dokument.

Posete

Možete da posetite EU info centar u ulici Kralja Milana 7, gde sa osobljem možete da porazgovarate o onome što vas interesuje i dobijete savet o tome gde se potrebne informacije mogu pronaći. Istovremeno, pokazaćemo vam kako da na lak način koristite relevantne baze podataka.

Naše publikacije

EU info centar takođe proizvodi informativne materijale o EU, koji su vam na raspolaganju besplatno. Možete ih dobiti e-mailom ili ih preuzeti sa našeg internet sajta. U EU biblioteci možete pročitate knjige i publikacije o Evropskoj uniji na engleskom i na srpskom jeziku.

Programi obuke

EU info centar organizuje predavanja o EU i njenim aktivnostima – od opštih uvoda u oblast EU do prezentacija na aktuelne teme. Mi takođe obučavamo građane kako da pretražuju informacije o EU na internetu. Ovi programi obuke namenjeni su nastavnicima, novinarima i drugima koje se bave pružanjem informacija. Na vaš zahtev sa zadovoljstvom ćemo vam dati više informacija!