Informacioni centar Evropske unije (EUIC) nalazi se u ulici Kralja Milana broj 7, i otvoren je od ponedeljka do petka od 10 do 19 časova, i subotom od 10 do 15 časova.

Osoblje EUIC-a će vam pomoći u pretraživanju interneta, knjiga i publikacija vezanih za Evropsku uniju. Uzimajući u obzir sve veće interesovanje građana za korišćenje interneta, uvodimo sledeće USLOVE KORIŠĆENJA:

1 – EU Info centar je otvoren za sve stanovnike Srbije i za strane državljane bez diskriminacije, i nudi sledeće usluge:

  • Pitanja i odgovori o EU
  • Kompjuterska pretraga o pitanjima u vezi sa EU
  • Besplatna isporuka brošura i publikacija o EU
  • Kutak za čitanje strane i domaće štampe, EUIC biblioteka knjiga i brošura

2 – U cilju poboljšanja naših usluga, svaki posetilac može dobrovoljno popuniti kontakt formu EUIC-a (ime i prezime, adresa, mail, telefon, profesija). Ove informacije će se čuvati u tajnosti, i koristiće se za pozivanje i obaveštavanje posetilaca o aktivnostima i događajima u EU info centru koji su otvoreni za širu javnost.

3 – Svaki posetilac ima pravo da koristi sve usluge EUIC-a. Posetioci EUIC-a mogu da koriste računare, da čitaju i konsultuju knjige i publikacije iz biblioteke, čitaju domaću i stranu štampu. Knjige, brošure i štampa treba da budu korišćeni sa pažnjom i da se čuvaju od oštećenja. Molimo vas da ne pišete po publikacijama i novinama. Knjige se mogu uzeti iz EUIC biblioteke. Korisnici su dužni da popune revers i da publikaciju vrate u biblioteku u dogovorenom roku.

4 – Posetioci EU info centra mogu da koriste računare za pretraživanje informacija o Evropskoj uniji 30 minuta dnevno. Po isteku predviđenog vremena EUIC osoblje će svakom korisniku pomoći pri slanju preostalih informacija na privatnu adresu korisnika ili putem pošte. U slučaju pretraživanja neprikladnih sadržaja, EUIC osoblje ima pravo da upozori korisnika da na taj način krši pravila ponašanja navedena u Uslovima korišćenja.

Nadamo se da ste imali prijatan boravak u EU info centru u Beogradu, i da ćete nas posetiti ponovo. Takođe vas ohrabrujemo da redovno pregledate naš sajt www.euinfo.rs, sajt Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs, i EUROPA sajt www.europa.eu,  gde ćete pronaći najnovije vesti i informacije o Evropskoj uniji.

Za sve komentare ili žalbe, budite slobodni da nam pišete na info@euinfo.rs.

HVALA!