Nagradni konkurs i publikacija Evropski dnevnik 2018/2019 predstavljeni su pred više od 50 srednjoškolaca u Narodnoj biblioteci Radoje Domanović u Leskovcu i biblioteci Bora Stanković u Vranju, članicama EUTEKA mreže, u ponedeljak 17. decembra.

Zainteresovani đaci i nastavnici imali su priliku da se upoznaju sa ovogodišnjim propozicijama konkursa, kao i sa devetim izdanjem publikacije Evropski dnevnik 2018/2019. Prisutni su iskazali veliko interesovanje za učešće na nagradnom konkursu i mogućnost da osvoje sedmodnevno putovanje u EU u maju mesecu 2019. godine.

Najviše pitanja na prezentaciji bilo je u vezi sa temama na koje učenici mogu da podnesu radove na nagradni konkurs, kao i o ulozi mentora u ovom procesu. Odgovore na najčešće postavljena pitanja u okviru konkursa možete pogledati OVDE, a Uputstvo za podnošenje radova u kojem je detaljnije pojašnjena uloga mentora OVDE.

Radove koji su bili nagrađeni u prethodnim projektnim ciklusima možete pogledati OVDE.

Do sada je Evropski dnevnik predstavljen srednjoškolcima u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Pirotu, Užicu, Kragujevcu, Kraljevu, Novom Pazaru, Valjevu, Nišu, Subotici, Somboru, Zaječaru, Jagodini, Šapcu, Zrenjaninu, Vranju i Leskovcu, a naredne prezentacije održaće se u Novom Sadu (18. decembra) i Beogradu (21. decembra).

Više informacija možete pronaći OVDE.

EUTEKA je mreža 48 javnih biblioteka širom Srbije koje svojim posetiocima nude publikacije i informacije o EU.