Predstavljanje Novog Sada kao kandidata za evropsku prestonicu kulture 2021 biže održano u utorak, 4. oktobra u 11 sati u Informacionom centru EU.

Novi Sad je, zajedno sa Herceg Novim, ušao u finale tog evropskog takmičenja čiji će se ishod znati 13 oktobra, kada ce konačna odluka o pobedniku biti doneta u Briselu. Biće to prvi put da grad iz zemlje koja nije članica EU ponese titulu Evropske prestonice kulture.

Jedan od osnovnih ciljeva projekta je reintegracija Srbije u evropski kulturni prostor i jačanje kulturnih veza sa evropskim umetnicima, organizacijama i kulturnim menadžerima.

Na prezentaciji Novog Sada kao finaliste za taj prestižni status učesnicima će se obratiti Dalibor Božić, član gradskog veća Novog Sada, Nemanja Milenković, predsednik Organizacionog odbora za kandidaturu Novog Sada i Miroslava Turković, savetnica u Ministarstvu kulture Srbije zadužena za Evropske integracije u oblasti kulture.

Tom prilikom bice prikazan i film “Za nove mostove”.

Prezentacija će trajati do 12.00, nakon čega sledi kratak koktel.

Molimo vas da prisustvo najavite na info@euinfo.rs ili na 011/40-45-400 do 4. oktobra do 10.30. Prezentacija se održava u prostorijama EU info centra u ulici Kralja Milana 7 u Beogradu.