EU info kutak u Nišu i Delegacija Evropske unije u Srbiji organizuju predstavljanje Izveštaja Evropske komisije o Srbiji za 2019. godinu. Predstavljanje je zakazano za 3. jul od 11 sati u Holu Gradske kuće u Nišu.

Ključne nalaze Izveštaja u Nišu će predstaviti šefica sektora za evropske integracije u Delegaciji EU u Srbiji Radica Nursdorfer. U fokusu prezentacije biće ekonomski aspekti u okviru procesa evropskih integracija Srbije.

U uvodnom delu događaja planirano je pozdravno obraćanje predstavnika Grada Niša. Nakon predstavljanja Izveštaja, predviđena je diskusija u kojoj će uvodničari biti:

*Milan Ranđelović, načelnik Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte Grada Niša

*Boban Stojanović, profesor na Ekonomskom fakultetu u Nišu i predsednik Društva ekonomista Niša

Cilj je da događaj okupi relevantne aktere i poznavaoce prilika sa lokala, što podrazumeva učešće predstavnika privrede, akademske zajednice, institucija, organizacija civilnog društva u Nišu i južnoj Srbiji. Prisutni će imati mogućnost da postavljaju pitanja i aktivno učestvuju u diskusiji o ovogodišnjem Izveštaju Evropske komisije o Srbiji.

Najvažnije zaključke izveštaja možete pročitati na sajtu Delegacije EU u Srbiji, a kompletan izveštaj možete naći OVDE.

Iz organizacionih razloga, neophodno je da se zainteresovani za prisustvo predstavljanju Izveštaja prijave na officenis@euinfo.rs ili 018/254-461, najkasnije do 2. jula u 15 sati. Prilikom prijave, treba navesti ime i prezime i organizaciju/instituciju iz koje dolazite.