Nagradni konkurs i publikacija Evropski dnevnik 2018/2019 predstavljeni su pred više od 30 srednjoškolaca u Gradskoj biblioteci, članici EUTEKA mreže, u utorak 12. februara u Vršcu.

Zainteresovani đaci i nastavnici imali su priliku da se upoznaju sa ovogodišnjim propozicijama konkursa, kao i sa devetim izdanjem publikacije Evropski dnevnik 2018/2019. Prisutni su iskazali veliko interesovanje za učešće na nagradnom konkursu i mogućnost da osvoje sedmodnevno putovanje u EU u maju mesecu 2019. godine.

Najviše pitanja na prezentaciji bilo je u vezi sa temama na koje učenici mogu da podnesu radove na nagradni konkurs, kao i o ulozi mentora u ovom procesu. Vraščki srednjoškolci su istakli kako su im najinteresantnije tematske celine EU i ja i Prevencija nasilja.

Odgovore na najčešće postavljena pitanja u okviru konkursa možete pogledati OVDE, a Uputstvo za podnošenje radova u kojem je detaljnije pojašnjena uloga mentora OVDE, dok radove koji su bili nagrađeni u prethodnim projektnim ciklusima možete pogledati OVDE.

EUTEKA je mreža 48 javnih biblioteka širom Srbije koje svojim posetiocima nude publikacije i informacije o EU.

Ovaj konkurs je završen. Rezultate možete pogledati na linku.