Sa evropskih modnih pista na kafu je u niški EU info kutak stigla modna dizajnerka Jelena Dimitrijević. Ova mlada kreatorka iz Niša u svom ateljeu pravi ručno obojene i jedinstvene šalove i stvara originalne i udobne komade odeće. Jelena je prisutnima prenela svoje utiske sa tri međunarodna festivala – sa holandskog Salone della moda u Roterdamu, Međunarodnog festivala lokalnih medija i produkcije u Košicama i beogradskog Balkan Art Fashion događaja koji su otvorile upravo njene kreacije.

,,U Košicama sam ispred galerije pokazivala prolaznicima kako izgleda proces oslikavanja, devojke koje nisu profesionalni modeli su obukle haljine i napravili smo shooting ispred najznačajnije katedrale u ovom slovačkom gradu’’, priseća se Jelena koja kaže da joj je prva polovina ove godine neverovatna jer su gotovo istovremeno stigli pozivi za učešće na pomenutim međunarodnim festivalima. Neformalni razgovor u EU info kutku ilustrovan je Jeleninim fotografijama sa modnih pista širom Evrope.

Osim prezentovanja svojih kreacija, Jelena je govorila i o svojim drugim aktivnostima. ,,Povremeno držim radionice modnog oslikavanja deci. To, međutim, nije toliko često jer je tehnika koju ja primenjujem dosta skupa pa bi i češće radionice zahtevale više ulaganja. Ima dosta zainteresovanih da se uče tome, to su uglavnom mala deca i njihove majke koje bi želele da započnu ovaj biznis’’, kaže Dimitrijević.

Ono što je mladu nišku dizajnerku posebno oduševilo tokom učešća na međunarodnim festivalima jesu razmena iskustva sa kolegama iz čitavog sveta kao o izuzetna organizacija samih festivala. Ostale su joj je, kaže, prelepe uspomene i nada da joj tek predstoje učešća na nekim novim festivalima.