U okviru programa razmene mladih (Ecumenical Youth Exchange), koju organizuje Ekumenska humanitarna organizacija – EHO zajedno sa partnerskim organizacijama iz Dortmunda – Evangelische Jugend Dortmund und Lünen i Ev. Noah Kirchgemeinde Dortmund, učesnici i učesnice posetili su EU info kutak u Novom Sadu.

Ovogodišnja razmena, dvanaesta u nizu, mladih iz Novog Sada i Dortmunda ogranizovana je sa ciljem promovisanja evropskog identiteta, evropskog građanstva i razmene mišljenja i stavova mladih o značaju jačanja učešća građana i građanki u životu lokalne zajednice.

Kod nas se održava u periodu između 19. i 29 jula na temu ‘’Evropski identitet“.

Program razmene obuhvata obrazovne radionice, ali i posete institucijama i organizacijama civilnog društva usmerenih na očuvanje EU vrednosti i promociji EU identiteta. U ovom slučaju domaćini su bili Novi Sad, OPENS 2019, Fondacija „Novi Sad 2021“ – Evroposka prestonica kulture, Muzej Vojvodine i EU info kutak Novi Sad.

Prva razmena mladih, koju organizuje EHO sa partnerskim organizacijama iz Dortmunda – održana je davne 2008. godine. Sledeća će biti 2020. godine u Dortmundu, kada će mladi iz Novog Sada imati priliku da posete pobratimski grad.