Nova kreativna radionica u EU info kutku u Nišu zakazana je za 8. februar od 10:30 časova.

Na radionici „Upoznajemo Španiju, slikamo njene znamenitosti na staklu“ decu uzrasta od osam do dvanaest godina, kroz interaktivnu radionicu, vodimo u „obilazak“ Španije. Predavač će biti stručni edukator Maja Sević iz udruženja “Višnja” koja će deci pričati o kulturi Španije i naučiti ih da savladaju tehniku bojenja na staklu tako što će slikati znamenitosti ove zemlje.

Španija je zemlja Gaudija, flamenka, koride, tortilja i mnoštva građevina od kojih zastaje dah. Na ovoj radionici ćemo pokušati mališanima da približimo ovu prelepu državu na Pirinejskom poluostrvu.

Kreativne radionice predstavljaju ciklus događaja koje tradicionalno organizujemo sa ciljem da na inovativan način i uz zanimljiv sadržaj,  igru i druženje, upoznajemo decu  sa Evropom, evropskim vrednostima i njenim kulturnim nasleđem.

Iz organizacionih razloga potrebno je najaviti učešće na radionici (roditelji ili staratelji za dete) na mejl officenis@euinfo.rs ili broj telefona 018/254-461, najkasnije do petka 7. februara u 19h. Za prijavu je potrebno navesti ime, prezime i uzrast deteta, kao i ime i kontakt telefon roditelja. Učešće na radionici je besplatno, a sve materijale potrebne za rad obezbeđuje EU info kutak.

Broj mesta je ograničen. U slučaju velikog interesovanja, prednost će imati deca koja ranije nisu učestvovala na kreativnim radionicama koje organizuje EU info kutak.