Povodom Međunarodnog dana žena, EU info kutak Niš organizuje novu kreativnu radionicu pod nazivom “ Učimo o Osmom martu, pravimo ruže od recikliranog materijala” koja je zakazana za 7.mart od 11 sati u prostorijama kutka, ul. Vožda Krađorđa broj 5.

Deca uzrasta od šest do deset godina imaće priliku da naprave ruže od recikliranog materijala i nauče nešto više o rodnoj ravnopravnosti.  Radionicu će voditi stručni edukator Maja Sević iz udruženja “Višnja ” koja će deci govoriti o ljudskim pravima i pomoći im u izradi ruža. Predviđeno vreme trajanja radionice je 90 minuta.

Međunarodni dan žena nastao je kao Dan borbe za ženska prava, odnosno Dan borbe za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost žena i muškaraca.

Kreativne radionice predstavljaju ciklus događaja koje EU info kutak u Nišu tradicionalno organizuje sa ciljem da se na inovativan način i uz zanimljiv sadržaj,  igru i druženje, deca upoznaju sa Evropom, evropskim vrednostima i njenim kulturnim nasleđem.

Iz organizacionih razloga, potrebno je najaviti učešće dece na radionici, popunjavanjem prijavnog formulara koji se nalazi ispod, najkasnije do 6. marta u 17 sati ili do popune kapaciteta.

PRIJAVNI FORMULAR

Učešće na radionici je besplatno, a sve materijale potrebne za rad obezbeđuje EU info kutak.

Broj mesta je ograničen. U slučaju velikog interesovanja, prednost će imati deca koja ranije nisu učestvovala na kreativnim radionicama koje organizuje EU info kutak.