Kreativna radionica „Subotom za najmlađe“ nastavlja se u EU info centru se u subotu 23. juna

Jednorozi, Sfinga, Kentaur, Grifin, Harpija, sirene… U svim kulturama sveta postoje legendarna i mitološka bića neverovatnog izgleda. Simboli su snage, hrabrosti i naše želje za nedostižnim. Ta bića su izuzetna i po svojim sposobnostima, snazi i ponekad magičnim moćima. Ona predstavljaju bogove, heroje ili čudovišta i njih je teško savladati, skoro nemoguće ubiti. Neka su hibridi ljudi i životinja, neka hibridi različitih životinja a svi izazivaju divljenje, strah, poštovanje, čuđenje i nevericu.

Radionicu vodi slikarka Alina Gadomski Todorović koja će sa učesnicima radionice pričati o osobinama mitoloških bića kojima se divimo i životinjama (ili njihovim delovima) koje ih simbolizuju, a onda će ih zajedno oblikovati od kartona i obojiti maštom.

Biće ovo prilika da se završi i oboji ala/zmaj sa prethodne radionice.

Radionica je namenjena najmlađima od 7 do 10 godina i održava se u subotu 23. juna od 11 do 13 časova u EU info centru u Beogradu (Kralja Milana 7).

Zbog ograničenog broja mesta prijave su obavezne. Roditelji mogu prijaviti najmlađe na info@euinfo.rs i telefonom, od 10.00 do 19.00 na 011/4045-400.