EU info kutak Niš organizuje Erazmus čet koji će se održati u sredu, 22. marta od 17 sati u prostorijama kutka (Voždova 5, Niš). Naše sagovornice biće tri francuske studentkinje koje se trenutno nalaze na studijama Filozofskog fakulteta u Nišu. Upoznaćemo Dorote Poarije, studentkinju doktorskih studija arheologije, Kloe Furmi i Luiz Delori, studentkinje istorije književnosti i prava na fakultetu Artois u Francuskoj. Trenutno u Nišu Kloe i Luiz studiraju francuski jezik, a Dorote istoriju.

Naše sagovornice govoriće o sličnostima i razlikama između studiranja u Srbiji i Francuskoj i upoznati prisutne sa kulturom ove zemlje. Takođe, kakvi su uslovi za inostrane studente da provedu jedan ili dva semestra na nekom niškom fakultetu, koji su izazovi pred njima, koji su razlozi zbog kojih stranci dolaze na studije u Niš, samo su neka od pitanja o kojima ćemo sa njima tom prilikom diskutovati.

Erazmus čet je mesečni događaj koji organizuje EU info kutak Niš u saradnji sa Univerzitetom u Nišu i organizacijom ESN Niš.

Dođite da uživate u prijatnom razgovoru i saznate više informacija o mogućnostima studentskih razmena. Iz organizacionih razloga vas pozivamo da svoje prisustvo potvrdite do utorka, 21. marta do 19 sati na e-mail: officenis@euinfo.rs ili telefon 018/254 461.