Pobednički radovi konkursa „Ovo je zemlja za nas – Pokreni se za životnu sredinu “ biće predstavljeni na izložbi u okviru pete po redu KreNI konferencije u Nišu, koja se održava od 28. novembra do 2. decembra u Oficirskom domu.

Izložba karikatura i kratkog stripa obuhvata najbolje radove sa konkursa koji su sproveli Delegacija Evropske unije u Srbiji, Ministarstvo za evropske integracije, Ministarstvo zaštite životne sredine i EU info mreža.

Na izložbi će biti predstavljeni radovi profesionalaca i amatera iz cele Srbije koji su kroz karikaturu i strip prikazali njihovo viđenje problema životne sredine u Srbiji i kako građani (ne) čuvaju okolinu.

Izložba će biti predstavljena u okviru #KreNI5 konferencije kreativnih industrija u Nišu koju organizuju Mladi ambasadori, a Delegacija Evropske unije i EU info kutak Niš podržavaju po četvrti put.

KreNI konferencija će zvanično biti otvorena 28. novembra od 11h u Oficirskom domu u Nišu.

Tokom pet dana konferencije, mladi kreativni ljudi radiće sa međunarodnim i domaćim ekspertima na razvoju svojih ideja koje doprinose rešavanju društvenih problema u Nišu. Ove godine tema konferencije je „Zeleni grad“ i polaznici će razvijati ekološki održiva i cirkularna rešenja.

Kako se navodi u pozivu, konferenciju će otvoriti KreNI talks i svi zainteresovani imaće prilike da čuju eksperte koji će pričati o razvoju kreativnih industrija u Francuskoj, Austriji, Italiji, Portugaliji, Velikoj Britaniji, Južnoj Africi i Srbiji.  Predavači će biti eksperti u oblasti arhitekture, informacionih tehnologija, dizajna, advertajzinga, menadžmenta, komunikacija i digitalnih tehologija.

Zemlja domaćin #KreNI5 je Francuska i tokom konferencije upoznaćemo se sa najboljim primerima održivog razvoja iz Francuske iz prve ruke, kao i sa projektom „Karavan za klimu – svi aktivni u borbi protiv klimatskih promena“ dodaju organizatori.

Više infomacija o samoj konferenciji, predavačima, mentorima i dodatnom programu dostupno je na sajtu www.kreni.org